vrijdag 6 juni 2014

Een terras waar je U tegen zegt!

Voor het flink grote dakterras van het Huis van de Watersport wilden we iets speciaals. Niet alleen mooi om te zien maar zeker ook duurzaam. Er werd een testlaboratorium (lees: tuin) ingericht waar alle monsters terecht kwamen die aan de strenge eisen voldeden. 

Zo hebben we naast hout ook bamboe getest en veel composieten. Een composiet is een samengesteld materiaal. Meestal bestaat het uit hergebruikt afval. Na een paar weken flink veel regen werd duidelijk dat sommige plankjes bij nat weer glad werden of dat er plassen op bleven staan of zelfs haarscheurtjes ontstonden.


De unanieme winnaar werd Fiberon. Een prachtig duurzaam product. Deze terrasdelen worden gemaakt van hout en plastic, dat anders op de stortplaats of in de verbrandingsoven terecht zou komen. Dit terras wordt nooit glad (dat hebben we tenslotte al getest) en gaat jarenlang mee zonder dat het gebeitst oid moet worden. Jaarlijks schoonspuiten mag natuurlijk nog wel. En is het mooi? Oordeel zelf:


Wanneer we de website van de producent mogen geloven zetten wij onze luie stoel straks op een mengsel van oude flessen shampoo, frisdrank en wasmiddel, gecombineerd met houtmeel uit kozijnen, timmerhout en meubels...