maandag 14 juli 2014

STRAKS 5: vouwen en schuiven

deel 5 van een serie over de details van het nieuwe gebouw voor Hemus.


Een beetje clubgebouw van een sportvereniging heeft een bestuurskamer. Of op zijn minst een vergaderruimte. Zo’n speciale ruimte vind je straks in het Huis van de Watersport NIET! 

Dit is niet omdat wij denken dat er bij Hemus niet vergaderd wordt. Dit is niet omdat wij vinden dat bij iemand thuis vergaderen -zoals de meeste commissies nu doen- veel gezelliger is. Waarom wel? Dit is omdat wij het gebouw zo slim mogelijk willen gebruiken.

Waar te vergaderen?

  • Voor een praktisch overleg heb je een prima plek in de kantine. Niet zoals nu, naast de bar tussen de mensen die geroeid hebben. Wel helemaal aan de andere kant van de 20 meter lange kantine. Hier komen twee vergadertafels te staan waar je met je commissie terecht kunt. Staat er bij de bar muziek op? Dan kun je de speakers aan deze kant van de ruimte uit zetten. Op plafond en wand zijn akoestische maatregelen genomen, dus de verwachting is dat je hier prima zit straks. 
  • Soms zijn er -ook nu al- meerdere groepen tegelijk die willen overleggen. Dan kun je ervoor kiezen op de apenrots bij de ingang te gaan zitten. Of je kiest een hoekje van het flinke dakterras uit.
  • Op andere momenten heb je een grotere groep. Denk aan een coachcursus of de masterclass. Of je overleg is vertrouwelijk. Denk aan een bestuursvergadering. Of je hebt een beamer nodig. Voor deze momenten kan de vergaderplek in de kantine afgescheiden worden van de bar met een flexibele wand. Die trek je tevoorschijn uit de wand. Deze wand is geluidsisolerend.
  • en voor de allergrootste vergadering? De ALV? Dan gebruik je gewoon de hele kantine. De plek van het beamerscherm is hier al op afgestemd.