donderdag 13 november 2014

De keuken is er!

Dat er veel creativiteit komt kijken bij de realisatie van het Huis van de Watersport blijkt maar weer. Om aan een betaalbare keuken te komen nam Peter Slagter het initiatief om websites van veilingen in de gaten te houden. De eerste keuken die voldeed aan onze eisen: goede afmetingen, alle gewenste apparatuur en ongeveer de gewenste kleurstelling ging aan onze neus voorbij. Maar, Peter wist zeker dat er nog wel een geschikte keuken langs zou komen. En dat gebeurde. Wij gaven Peter fiat om te bieden, en voor we het wisten waren we eigenaar van een nieuwe Nobilia hoekopgestelde keuken. 



Deze keuken moest alleen wel op een doordeweekse donderdag opgehaald worden in Utrecht. Dus, op een zonnige donderdag vertrokken Pieter Schellekens, Ferdy Passchier, Pieter Reitsma, Moos Hoek, Cisca Kruijsdijk en ikzelf met een boedelbak naar bedrijventerrein Lage Weide. Daar werden, op de eerste etage, alle kasten vakkundig gedemonteerd en van tape met merkjes voorzien. Onder toeziend oog van de verkoper van de showroom. Hij had kennelijk die dag de opdracht gekregen om op te letten of wij ons netjes zouden gedragen. Dus, zodra er een plankje tegen een andere keuken aangezet werd werden wij gelijk door hem op de vingers getikt. 


Een smalle trap met bocht was de volgende uitdaging: wegens het ontbreken van een lift moest alle apparatuur deze trap af gedragen worden. Op zo’n moment ben je toch even blij dat je niet op een zwaar stenen aanrechtblad geboden hebt. De gehuurde boedelbak bleek nét iets te klein om alle kastjes in te vervoeren. Een kleine teleurstelling. Een tweede keer rijden was dus nodig.

En waar is de keuken nu? Hij staat veilig opgeslagen in een loods op de boerderij van lid Karin in Hoogland-West. Daar mag hij blijven staan tot we hem begin maart echt op z’n plek gaan zetten.