vrijdag 19 december 2014

Vloer gegoten

Lijkt wel bedoeld voor een schaatsclub.
Donderdag is de dekvloer in de bovenverdieping van het Huis van de Watersport gestort. Tot en met volgende week woensdag zal de bovenetage dus verboden terrein zijn. (Hoe Piet dan toch die foto's gemaakt heeft?) Een mooie gelegenheid voor de werklieden om aan het kerstreces te gaan beginnen.

De dekvloer ligt op een 12 cm dikke laag isolatiemateriaal. De dekvloer zelf is bijna zeven centimeter dik. In totaal is de vloer dus bijna 19 cm verhoogd ten opzichte van een week of twee geleden.

Volgens de website van de Nederlandse Branchevereniging Gips, is het kenmerk van zo'n gegoten Anhydrietvloer dat deze nauwelijks krimpt tijdens het drogen. Er ontstaat dus een mooie vlakke vloer, zonder naden. Je zou het bijna zo laten, ware het niet dat zo'n gipsen vloer wel wat stoffig is in de praktijk. De vloer zal later nog worden afgewerkt met een Arturo gietvloer, waardoor het geheel er nóg mooier uit komt te zien.

Duidelijk is nu te zien waar straks de douches komen. De afvoerputjes zijn al aangebracht en de vloer wordt hier straks onder afschot aangebracht, zodat er geen plassen blijven staan. Zou degene die dat bedacht heeft, ook het buitenterrein aanleggen?

De achterste twee vakken zijn voor de dames, de voorste voor de heren, gezellig naast elkaar!

Als je de binnentrap oploopt heb je mooi uitzicht op de vloer.

Bernard de Roijstraat 11, klaar voor de kerst.